Een familyshoot maar dan een tikkeltje anders…

July 19, 2019

< terug

Een paar maanden geleden ontving ik ineens een mailtje met als afzender de naam; 上条理子 Snap jij het? Ik ook niet 😉
Met veel interesse opende ik de e-mail en ik was dan ook erg opgelucht toen ik zag dat het mailtje gewoon in het Engels getypt was.
Een Japanse vrouw wilde met haar man en hun zoontje een familyshoot maar dan met een Nederlandse touch. Ze waren immers net een paar weken geleden naar Nederland verhuisd voor een werkproject van een aantal jaren.

Ik dacht even na…
Amsterdam? Best ver weg…Dat moet dichterbij kunnen.
Weer de hei op? Die hebben ze in Japan vast ook wel ergens.
Het onder de fotografen bekende ‘Strijp-S’? Leuk, maar niet echt typisch Nederlands.

Totdat er ineens een molen door mijn hoofd schoot… DE molen in Heeze!! Nog geen 2 minuten later kwam ook HET kasteel in Heeze als idee. 2 Fantastisch mooie plekken en dat vondt de familie ook. Ze vonden het een geweldig idee en zo stonden zij afgelopen zaterdag voor het kasteel te pronken. Natuurlijk ontbrak hun eigen mobiele telefoon niet zodat ze zelf tussendoor ook kiekjes konden maken van al het moois om hun heen.

Eenmaal bij de molen aangekomen keken ze hun ogen uit. De molenaar was ook blij verrast toen hij zag dat ik met een Japans stel de trap opgelopen kwam. Tot grote verbazing van ons allemaal pakte hij meteen de Japanse vlag tevoorschijn en hing deze buiten aan de stok.
Ja hoor, zo zijn wij Nederlanders… We vinden het leuk om ‘toeristen’ te laten zien dat wij ook een beetje kaas gegeten hebben van hun land. In dit geval was dat alleen maar het ophangen van de Japanse vlag, maar toch. We willen gastvrij zijn en dat ook laten zien!

Nadat we een verdieping hoger nog wat foto’s gemaakt hadden sloten we de shoot af met een naam en handtekening in het gastenboek op verzoek van de Molenaar. Nu ik erover nadenk weet ik alleen niet of ze nou
家族 上条理子 of Family Kamijo Riko geschreven hebben 😉

COMMENTS

Reply...

PLAATS JOUW REACTIE

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS

algemene voorwaarden

© SHARON GALLARDO Photography