7 x Kledingtips voor een familyshoot

January 16, 2020

< terug

Regelmatig krijg ik de vraag wat voor kleur en soort kleding er gedragen dient te worden tijdens een shoot. Als je een familyshoot bij mij reserveert, ontvang je via de mail altijd informatie en tips over de te dragen kleding tijdens de shoot. Kleding is namelijk belangrijker dan je denkt en dit speelt een erg grote rol voor de uiteindelijke resultaten van de foto. Geloof het of niet maar het kan de foto juist maken of breken.

Nu ben ik een light & airy fotograaf en kenmerken mijn foto’s zich door de lichte teint, romantische achtergronden met mooi lichtinval en rust. De foto’s die ik maak ontstaan dus niet zomaar. Ook mijn klanten helpen een handje mee door mijn kledingtips op te volgen en zich hieraan te houden. Uiteindelijk wil jij die mooie light & airy foto’s dus hierbij geef ik jullie 7 kledingtips voor een familyshoot.

 1. Voel je lekker
  Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Trek kleding aan waar jij je lekker in voelt! Voel jij je niet lekker in hetgeen je aan hebt, dan zal dat uiteindelijk een minder resultaat geven. Je gaat het zien op de foto’s aan je lach en bijvoorbeeld je manier van lopen.
 2. Lichte kleur
  Zoek kleding uit in een lichte kleur. Pasteltinten doen het goed zoals lichtblauw, lichtroze en lichtgroen maar ook wit, creme en lichtbruin zijn mooie kleuren die prima kunnen.
 3. Niet te druk
  Zorg ervoor dat de kleding niet te druk is. Er mag best een letter of klein tekstje op je t-shirt staan maar trek geen kleding aan met vele opvallende opdrukken.
 4. Casual of sjiek?
  Wil je leuke casual foto’s als resultaat? Een blauwe spijkerbroek kan prima met een leuk shirt (niet te druk natuurlijk). Wil je liever een wat sjiekere uitstraling, denk dan aan een pantalon met een lichte kleur blouse en voor de dames een leuke rok of rokje.
 5. Dragen van hakken
  Dames…Kan je op hakken lopen en voel je je er prettig bij? Doe dat dan! Als je hakken draagt neem je automatisch een andere (vrouwelijkere) houding aan en dit zie je terug op de foto’s. Ook voelen veel vrouwen zich zelfverzekerder en mooier als ze hakken dragen.
 6. Harmonie
  Zorg ervoor dat jullie met elkaar matchen. Als je met elkaar matcht creëer je rust op de foto. Kom ook niet allemaal in hetzelfde want dan wordt het weer saai en eentonig.
 7. Not done!
  Harde kleuren zoals vuurrood, gifgroen, pimpelpaars en kanariegeel. Drukke en grote opdrukken, grote teksten en drukke designs.
Familiefotograaf Heeze
Hier zie je dat 2 personen een tuniek dragen met harde kleuren en vele opdrukken. Dit stoort en maakt de foto onrustig. Ook zie je dat er geen harmonie is. Iedereen draagt iets anders en de kleuren komen niet mooi samen.
Gezinsfotograaf Heeze
Op deze foto zie je dat er harmonie is. Iedereen draagt lichte kleuren en dat straalt rust uit. Het is een geheel ondanks dat iedereen een andere kleur draagt.

COMMENTS

Reply...

PLAATS JOUW REACTIE

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS

algemene voorwaarden

© SHARON GALLARDO Photography